Beşamel Soslu Pirzola

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    göz ve damak zevkinize hitap edicek harika bir tat



    12 Adet kuzu pirzola
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    4 Çorba kaşığı un
    1.5 Su bardağı süt
    2 Adet yumurta
    2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    3 Çorba kaşığı galeta unu
    Kızartmak için sıvıyağ
    2 Adet limon
    1 Tutam biberiye
    1 Çay kaşığı hindistan cevizi
    Tuz, karabiber

    # Etin yağlı kısımlarını temizleyin.
    # Hepsini yağlı bir kağıda yanyana dizin.
    # Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin.
    # Birkaç dakika dinlendirin.
    # Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
    # Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin.
    # Koyu bir beşamel sos kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
    # Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
    # Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ilave edip devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
    # Ateşten alıp geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
    # Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
    # Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin.
    # Limom dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
     
    Son düzenleme: 27 Mayıs 2008