Beşamel soslu tavuklu börek-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 14 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    14 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but)
    tuz
    karabiber
    1,5 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    4 yufka
    su
    zeytinyağı

    Tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın.
    Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin. unu ekleyip birkaç dakika kavurun. sütü azar azar ekleyin. biraz tuz ekleyin. çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin. arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. ılınınca sosu tavuk etleriyle karıştırın.
    Yufkalardan birini serin. üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürün. diğer yufkayı bunun üzerine koyun. üstüste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün. her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyun. geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın. böreğin ucuna fırçayla su+zeytinyağı sürün. aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın. (eğer böreği pişirmeyecekseniz bu aşamada streçleyip buzdolabına koyun.)
    2 ayrı tabağa su ve galete unu koyun. böreklerin her iki tarafını suda ıslatıp galete ununa bulayın. börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
    Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
     
    Son düzenleme: 22 Şubat 2011