beta hcg testi

Konusu 'Hamilelik Belirtileri' forumundadır ve ceydamu tarafından 21 Şubat 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    21 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  1. ceydamu

    ceydamu Guest

    arkadaşlar benim beta hcg testimde HCG (mIU/ml) (INCIID) değeri ve HCG in mIU/ml (Quest) değeri olarak iki ayrı değer yazıyor, sizinde beta hcg kan testinizdeki sonuçlarınız böylemi yazıyor, bana örnek bir beta hcg kan testi raporu gönderebilirmisiniz??
     
  2. 21 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  3. psilokum

    psilokum Sıla'nın annesi :) Üye

    Katılım:
    16 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    739
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    Gebe kalındıktan sonra bu gebelik bhCG adı verilen bir hormon salgılar. bhCG düzeyleri döllenmeden yaklaşık 1 hafta sonra kanda normal seviyelerin üstüne çıkarlar. Hamile olmayan bir kadında kandaki bhCG seviyesi 0-10 mIU/ml’dir.

    Beta HCG tablosu (bHCG tablosu):

    Son adetden itibaren geçen hafta sayısı: 3 hafta
    HCG (mIU/ml) - (INCIID) değeri: 5 - 50
    HCG in mIU/ml - (Quest) değeri: 9 - 130

    Son adetden itibaren geçen hafta sayısı: 4 hafta
    HCG (mIU/ml) - (INCIID) değeri: 3 - 426
    HCG in mIU/ml - (Quest) değeri: 75 - 2,600

    Son adetden itibaren geçen hafta sayısı: 5 hafta
    HCG (mIU/ml) - (INCIID) değeri: 19 - 7,340
    HCG in mIU/ml - (Quest) değeri: 850 - 20,800

    Son adetden itibaren geçen hafta sayısı: 6 hafta
    HCG (mIU/ml) - (INCIID) değeri: 1,080 - 56,500
    HCG in mIU/ml - (Quest) değeri: 4,000 - 100,200

    Son adetden itibaren geçen hafta sayısı: 7 - 12 hafta
    HCG (mIU/ml) - (INCIID) değeri: 7,650 - 288,000
    HCG in mIU/ml - (Quest) değeri: 11,500 - 289,000

    Son adetden itibaren geçen hafta sayısı: 13 - 16 hafta
    HCG (mIU/ml) - (INCIID) değeri: 13,300 - 254,000
    HCG in mIU/ml - (Quest) değeri: 18,300 - 137,000

    Son adetden itibaren geçen hafta sayısı: 17 - 24 hafta
    HCG (mIU/ml) - (INCIID) değeri: 4,060 - 165,400
    HCG in mIU/ml - (Quest) değeri: 1,400 - 53,000

    Son adetden itibaren geçen hafta sayısı: 25 - 40 hafta
    HCG (mIU/ml) - (INCIID) değeri: 3,640 - 117,000
    HCG in mIU/ml - (Quest) değeri: 940 - 60,000

    peki senin değerlerinde ne yazıyor..
     
  4. 21 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  5. firuze-1524

    firuze-1524 Bal kız & Bal oğlan Üye

    Katılım:
    30 Mart 2008
    Mesajlar:
    7.693
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    sen değerleri söylesene cnm bize
     
  6. 22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  7. ceydamu

    ceydamu Guest

    HCG (mIU/ml) (INCIID) değeri 173 , HCG in mIU/ml (Quest) değeri 2972.0
    yazıyor testte, böyle iki ayrı değer yazması normalmi, sizde de bu şekilde 2 ayrı değermi yazıyordu, sizin test sonuçlarınızda bu şekildemiydi??
     
  8. 22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  9. firuze-1524

    firuze-1524 Bal kız & Bal oğlan Üye

    Katılım:
    30 Mart 2008
    Mesajlar:
    7.693
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    canım bende 2 değer yazmıyordu
    ama genellikle kullanaılan mlU/ml dir yani değerin 2972
    çalışılan cihaza göre değişir tabi
    ama en çok kullanılan 2.yazdığındır
     
  10. 22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  11. psilokum

    psilokum Sıla'nın annesi :) Üye

    Katılım:
    16 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    739
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    Yani değerinle 5 haftalık hamilesin anlamına geliyor.. Tebrikler.. Sağlıkla kucağına al..
     
  12. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  13. angel_86

    angel_86 böcüğüm Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    592
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    merhaba arkadaslar ben 23 gundur regl plmadım bunun uzerıne bugun b hcg testı yaptırdım.degerı 0.138 cıktı.sanıyorum kı bı gebelık soz konusu degıl.daha yenı evlıyım hemen cocuk olmasını ıstemıyorum.bu sonucla hamılelık yok oyle degıl mı canlarım...bıde sızlerden ogrenmek ıstıyorum.cevaplarsanız sevınırım.sımdıden tskler...
     
  14. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  15. psilokum

    psilokum Sıla'nın annesi :) Üye

    Katılım:
    16 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    739
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    hayır tatlım gebelik yok.
     
  16. 4 Mart 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  17. mhtp

    mhtp tutun bana annemm Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    3.587
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    106
    kızlar merhabalar benim 5+3 kan değerim 5000 çıktı sizce iyimi?? yüksek mi???
     
  18. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : ceydamu
  19. firuze-1524

    firuze-1524 Bal kız & Bal oğlan Üye

    Katılım:
    30 Mart 2008
    Mesajlar:
    7.693
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    146
    mhtp herkesin değeri farklı olur cnm
    o yüzden kimseyle karşılaştımammak lazım
    eğer yüksekse belki ikiz gebeliktir.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.