Beyaz Çikolatalı Parfe

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 24 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    nefis bir tatlı

    Beyaz,çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın. Beyaz çikolatalı karışıma ilave edin.

    225 gr Beyaz Çikolata
    2.5 Su Bardağı Süt Kreması
    1/2 Su Bardağı Süt
    5 Yumurta Sarısı
    1 Çorba Kaşığı Tozşeker
    1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
    1 Su Bardağı Şam Fıstığı
    Süsleme için:
    225 gr Sade Çikolata
    1 Su Bardağı Krema
    1 Çorba Kaşığı Bal

    1 su bardağı krema ve yarım su bardağı sütü küçük bir tencerede kaynatın. Tozşeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın. Çırpmaya ara vermeden kaynar sütü ilave edin. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya dek 2-3 dakika pişirin. Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun.
    Şam fıstıklarını suda bekletip soyun. Dikdörtgen bir kalıbı streç folyo ile kaplayın. Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın. Yarısını cam kalıba alın ve buzlukta 2 saat bekletin. Şam fıstıklarını yayıp üzerine kalan karışımı ekleyin. 8 saat daha buzlukta bekletin.
    Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ayrı bir kapta ısıtın. Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın. Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın. Streç folyoyu üzerinden alıp suya batırılmış keskin bir bıçakla dilimleyin. Üzerini çikolata ile süsleyip hemen sevis yapın.alıntı
    __________________
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.