Beyaz Şarap Sosunda Tavuk

Konusu 'Tekrar Konular' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin. Jambonları tavuklara sarıp bohçalar yapın. Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun. Uygun bir kaba alıp, 200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın. 35-40 dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın.
    Bu arada sosu hazırlayın. Soğanı doğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla beraber kaynatın. 10 dakika sonra buketi çıkartın.
    Tavuk suyu tabletini suda eritin.
    Tereyağını eritip unla karıştırın. Yavaş yavaş tavuk suyunu ve sonra da beyaz şarabı ilave edin. Kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın.
    Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin. Bu arada garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın
     
  2. 13 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. HeartLess

    HeartLess HUZUR MELEĞİMSİN SEN.. Pro Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.846
    Beğenildi:
    29
    Ödül Puanları:
    198
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.