Beyaz Sos

Konusu 'Soslar' forumundadır ve Kuzey tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Kuzey
  1. Kuzey

    Kuzey Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2007
    Mesajlar:
    2.039
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Sebze yemeklerinde kullanılan beyaz sos yemeklere bir özellik, ayrı bir lezzet verir.

    Erimiş tereyağına, ya da margarine bir miktar un katılır.
    Sonra göz ayari süt, etsuyu ya da sebze suyu konur, iyice karıştırılır.
    Koyuluk kıvamı, zevke göre, un katılarak ayarlanır.
    15-20 dakika karıştırılarak hafif ateşte pişirilir.

    Tereyağı
    un
    margarin

    Arzuya göre:
    limon
    yumurta

    Beyaz sosa limon, yumurta da katılabilir.