Beyran

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Et ve su tencereye konup kaynamaya bırakılır. Suyun üzerine çıkan kefi alınıp, etler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede pirinçler yıkanıp az tuzlu suda haşlanır. Pişen etler didiklenirip biraz tuz ilavesiyle tekrar et suyunun içine atılır. Haşlanan pirinç servis tabaklarına paylaştırılır.. Pirinçlerin üzerine didiklenen etler suyuyla birlikte iki kepce kadar konur. Tereyağ eritilip içine pul biber atılır ama kavrulmaz. Tabakların üzerine, ezilen sarımsak, Karabiber, ve hazırlanan pul biberli tereyağ gezdirilip limonla servis yapılır.
    Mutlaka sıcak içilir.