Beyti Kebabi

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Maydanozu kıyın. Domatesleri rendeleyin. Kıymaya ezilmiş sarımsak domates maydanozu tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. 4 ince uzun köfte hazırlayın. Mayayı ılık suda eritin. Un, tuz ve toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın. üzerini nemli bir bezle örtüp 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru dört eşit parçaya bölün. ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açınz Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın. Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.