Beze

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 paket vanilya
    4 su bardağı şeker
    10 yumurta beyazı

    Yumurta çırpma kabını titizlikle temizleyip hazırlayın. Önceden hazırladığınız oda sıcaklığındaki yumurta aklarını çırpma kabına koyup, içine bir tutam tuz atın. Mikser veya çırpma teliyle, önce iki dakika yavaş yavaş, sonra hızlıca çırparak içine hava aldırarak, kar beyaz olana kadar çırpın. Yumurta akları katılaşmış olmalıdır. Şekeri, kevgir yardımıyla yumurta aklarının üzerine yağmur gibi dökün ve yavaşça karıştırın. Karıştırma işi çok dikkatli ve içten dışa çevrilerek yapılmalıdır.
    Tepsilerin içine parlak tarafları üste gelecek şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Çırpılmış yumurta akını krema torbasına koyup torbanın ucuna tırtıllı huni takın. Kağıtların üzerine istediğiniz biçimde sıkın. 80-100 derecede ısıtılmış fırında üç-dört saat kurutun. Fırının ısısı fazla olursa bezeler çabuk kızarır, renkleri ve tatları bozuk olur.
    ALINTIDIR...
     
  2. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Çok leziz ama bi türlü yapmak kısmet olmadı