Bezelye çorbası-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve claw tarafından 3 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2009
    Konu Sahibi : claw
  1. claw

    claw Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    159
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    değişik bir tat...



    500 gr bezelye

    3 taze soğanın beyaz kısımları

    1 soğan

    2 çorba kaşığı zeytinyağı

    4 su bardağı tavuk suyu

    Tuz, karabiber

    Bezelyeyi ayıklayın. Taze soğan ve kuru soğanı temizleyip kıyın.

    Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları kavurun. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

    Tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca bezelyeyi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Bezelyenin 4 kaşık kadarını ayırıp kalanı suyuyla birlikte blenderle ezerek püre haline getirin.

    Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Ayırdığınız bezelyelerle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 4 Eylül 2009
  2. 17 Eylül 2009
    Konu Sahibi : claw
  3. Ceylan

    Ceylan BiHüzünSaklı ve BinUmutla Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    12.898
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    Görünüş Süper en yakın zamanda deneyeceğim..
     
  4. 22 Ağustos 2011
    Konu Sahibi : claw
  5. prometheus

    prometheus Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.228
    Beğenildi:
    77
    Ödül Puanları:
    108
    Denedim hatta içine biraz da dereotu kıydım,muhteşemdi :))