Bezelye İçli Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 18 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Soğanları kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurum.
    Kıymayı ve fıstığı ilave edin.
    Kıyma suyunu çekince ocaktan alın.
    Bezelyeyi haşlayıp süzün.
    Kuş üzümünü ayıklayıp yıkayın.
    Bezelye ve üzümü kıymaya ekleyin.
    Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
    Bulguru büyükçe bir kaba alın.
    Üzerine 1.5 su bardağı kaynar su döküp, kabarmaya bırakın.
    Kabaran bulgura salça ve kıymayı ilave edip karıştırın.
    Bir yumurtayı ve unu ekleyip iyice yoğurun.
    Ara ara elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin.
    Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
    Ortasını baş parmağınızla çukurlaştırın.
    Soğumuş olan iç malzemesinden bir kaşık alıp açtığınız hamurun içini doldurun.
    Köfteyi kapatarak elinizde yuvarlayın.
    Büyükçe bir tencerede bolca su kaynatın.
    Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin.
    Köfteleri kaynar suya atıp 3-4 dakika haşlayın.
    Kevgirle çıkarıp süzdükten sonra, herbirini çırpılmış 3 yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
    alıntıdır