Bezelyeli Börek (Çok kolay ve bir o kadarda lezzetli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve radika tarafından 20 Mart 2009 başlatılmıştır.

    20 Mart 2009
    Konu Sahibi : radika
  1. radika

    radika Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.046
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Hazır garnitür yerine patates ve havucu küp küp kesip haşlayın içine yine haşladığınız taze veya konserve bezelyeyi ekleyerek de istediğiniz kadar harç elde edebilirsiniz.

    Yufkaları 4'e katlayıp sigara böreği yapar gibi üçgen üçgen ama daha geniş olarak kesin.
    Garnitürü yıkayıp süzün.
    Sarmısaklı yoğurdu hazırlayın.

    1 kutu garnitür ( bezelye, patates ve havuç )
    3 adet yufka
    yoğurt
    sarmısak
    1 çay kaşığı salça
    pul biber
    sıvı yağ (kızartmak için)

    Yufkaları 4'e katlayıp sigara böreği yapar gibi üçgen üçgen ama daha geniş olarak kesin.İçine yıkayıp süzdüğünüz garnitürden bir çorba kaşığı kadar koyup sarın.Daha sonra sıvı yağda kızartın.Servis tabağına aldığınız böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.Bir cezceye sıvı yağ, salça ve pulbiber koyup kızdırın ve böreklerin üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servis edin.Afiyet Olsun...
     
    Son düzenleme: 20 Mart 2009