Bezelyeli Kalkan Balığı

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Balığı temizleyip yıkayın ve limon ile ovun. Bir kapta yağı kızdırın; mantarları sote edin.
    Mantarlar hafif kızarınca 1bardak limonlu suyu ve iç bezelyeyi ekleyin.
    Bunlar yumuşayana kadar pişsin.
    Kalkan balığını dilimlere bölün, 20dk pişirdiğiniz mantarlı karışıma katın, ayrıca 1bardak unlu suyu da ekleyin orta ateşte balık yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanozu serpin.
    Limon dilimleri ile de süsleyerek sıcak olarak servise sunun.