Bezelyeli Kavurma

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    hem kolay hemde lezzetli :)



    500 gr kuşbaşı kuzu eti
    Yarım paket dondurulmuş bezelye
    1 Adet havuç
    1 Adet büyük boy soğan
    2 Adet sivri biber
    2 Adet domates
    1 Çorba kaşığı domates salçası
    1 Çorba kaşığı tereyağ
    Tuz, karabiber

    * Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın.
    * Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun.
    * İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin.
    * Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.
    * Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
    * İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin.
    * İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin.
    * Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın.