Bezelyeli mezeleme

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2 su bardağı Amerikan pirinci
    ½ demet maydanoz
    1 su bardağı bezelye
    1 adet turp
    2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)
    1 adet limon kabuğu
    2 çorba kaşığı limon suyu
    2 yemek kaşığı soya sosu
    4 adet pazı yaprağı
    tuz

    Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve Malzemesi bir kaba alınır. Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın. Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın.