Bezelyeli Pilavlı, Patlıcan Kayığı

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve dilarakocak32 tarafından 5 Eylül 2012 başlatılmıştır.

    5 Eylül 2012
    Konu Sahibi : dilarakocak32
  1. dilarakocak32

    dilarakocak32 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2012
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    $3- bezelyeli pil. pat. kayığı.jpg

    Malzemeler:
    1/2 Amerikan kuru bezelye
    ½ bardak pirinç
    2 adet bostan patlıcan
    1.5 su bardağı yeşil mercimek
    1 adet kuru soğan
    1 adet kırmızı biber
    2 adet domates
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Kıyılmış maydanoz
    Tuz
    Kızartmak için;
    Sıvı yağ

    Hazırlanışı:
    Mercimeği ve bezelyeyi bir gece önceden su dolu bir kapta bekletin. Mercimeği ve bezelyeyi derin bir tencerede haşlayın. Diğer tarafta küp doğranmış soğanı, pirinci ve domatesi zeytinyağında tuz ekleyerek kavurun. Çekirdekleri ayıklanmış kırmızı biberi jülyen doğrayın (ince uzun doğrama şekli), soğanlı karışıma ilave ederek soteleyin ve önceden haşladığınız mercimeği ekleyerek 5 dakika sonra ateşten alın. Kıyılmış maydanozu karıştırarak bekletin. Derin bir kızartma tenceresinde kızgın yağda alacalı soyduğunuz ikiye keserek ortasını çıkardığınız patlıcanları kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havluda bekletin. Bir fırın tepsisine patlıcanları kayık şeklinde dizin. Ortasına hazırlağınız harcı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180˚C fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  2. 5 Eylül 2012
    Konu Sahibi : dilarakocak32
  3. elifferenn

    elifferenn Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2012
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
  4. 5 Eylül 2012
    Konu Sahibi : dilarakocak32
  5. Elossa

    Elossa Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2011
    Mesajlar:
    6.637
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    38
    Özel Mesaj At
    patlıcan ile pilavı çok yakıştırırım resimde harika görünüyor
    bense karnıyarık şeklinde pilav hiç yapmadım ama patlıcandan çanaklar yapıp içine harcını koyup fırınlayıp servis ederim..bunu da bir gün deneyeceğim..
    benim yaptığım linkteki tarifin aynısı ama ben kaselerle şekillendirip kişi başı 1 adet servis ediyrum daha şık oluyor
    Patlıcanlı Pilav Tarifi - Nefis Yemek Tarifleri
Benzer Konular: Bezelyeli Pilavlı
Forum Başlık Tarih
Sebze Yemekleri Bezelyeli Enginar 5 Eylül 2012