Biber Aşı

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve bera-berrak tarafından 20 Temmuz 2006 başlatılmıştır.

    20 Temmuz 2006
    Konu Sahibi : bera-berrak
  1. bera-berrak

    bera-berrak Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    467
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    MALZEMELER
    [*]biber(kuru biber de olur)
    [*]soğan
    [*]pirinç
    [*]1 domates
    [*]sıvı yağ ya da tereyağ
    [*]nane
    YAPILIŞI
    Yemeklik doğranmış soğanlar yağda hafif öldürülür,doğramış 1/2kg kadar biber ilave edilip şöööyyle biraz kavrulur,ardından domates eklenir,suyunu bırakıp cekince bol nane ekilir,en son 1 kase yıkanmış pirinç koyulup 1e 2su ilavesiyle işlem tamamdır .Pilav kıvamında pişirilir.öğlen yemeği için harika bir seçenektir,:yes: deneyin ,beğeneceksiniz:yes: :yes:KK43:pardon tabi tuz da eklerseniz iyi olur:laugh: unutmuşum:rolleyes2: ) ​
     
  2. 20 Temmuz 2006
    Konu Sahibi : bera-berrak
  3. taydin

    taydin Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.400
    Beğenildi:
    1.420
    Ödül Puanları:
    363
    ben bunu biliyorum babannem çok yapardı. çok da güzel olur. babannemin klasik yemeğiydi.
     
  4. 21 Temmuz 2006
    Konu Sahibi : bera-berrak
  5. bera-berrak

    bera-berrak Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    467
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    nerelisiniz?bizim yöreye has bir yemek sanıyordum ,bilindiğine sevindim:)
     
  6. 22 Temmuz 2006
    Konu Sahibi : bera-berrak
  7. taydin

    taydin Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.400
    Beğenildi:
    1.420
    Ödül Puanları:
    363
    benim baba tarafım arnavut. şu anda biz pek yapmıyoruz yani aklımıza gelmiyor ama rahmetli babaannemin hemen her zaman yaptığı bir yemekti. burda tarifini görünce hem babaanneciğimi hem de çocukluğumu hatırlattın bana. ayrıca bizdeki adının ne olduğunu bilmiyorum.