Biber Salçası

Konusu 'Salçalar' forumundadır ve flapy tarafından 2 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : flapy
  1. flapy

    flapy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    251
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Biberleri güzelce yıkayıp, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup, blendırdan geçirin. Bir tencereye oturtup, kısık ateşte biraz suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ilâve edip, soğuyunca cam kavanozlara boşaltın. Küflenmemesi için üzerine 1 parmak kalınlığında zeytinyağı döküp, kapağını kapatın. Soğukta veya buzdolabında muhafaza edin.
     
  2. 2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : flapy
  3. mannak

    mannak heyecanlııııııııııııııııı Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    hımmmm benim annem yapıyo ve süperrr oluyo ya kahvaltı için sana yağ ve domates salçasıyla beraber tekrar kavuruyoo sıcak sıcak yağlı ekmeğin üstüneeee mükemmelll oluyooo mutlaka yemelisiniz
     
  4. 2 Eylül 2008
    Konu Sahibi : flapy
  5. flapy

    flapy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    251
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Evet canım mükemmel oluyor. Özellikle çocukken çok yerdim.
     
  6. 3 Eylül 2008
    Konu Sahibi : flapy
  7. ngs2007

    ngs2007 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    730
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Flapy,senin bu salçada güzel oluyor,bir de benim yaptığım biraz değişik bir tarifim var,bende onu paylaşayım,bu da kolay bir yapılış...

    BİBER SALÇASI
    İçindekiler
    3 kg kırmızı dolmalık biber
    3 yemek kaşığı tuz
    zeytinyağı
    Hazırlanışı
    Biberler çekirdekleri temizlenip yıkanır.
    Suları süzdürüldükten sonra robotta iyice çekilir.
    Tuz ilave edilir.
    Yayvan bir tepsiye yayılıp 200 derece fırında 15 dakikada bir karıştırılarak suyu çektirilir.
    Salça kavanozlara doldurulup üzerine zeytinyağı konularak saklanır.

    Afiyet olsun...
    [​IMG]
     
  8. 22 Eylül 2008
    Konu Sahibi : flapy
  9. semacasema

    semacasema Guest

    ya kırmızılığını nasıl alıyo peki bu salça kırmızı olması için bişi katılmıyomu anlamadımki yaa
     
  10. 23 Eylül 2008
    Konu Sahibi : flapy
  11. liva1017

    liva1017 Guest

    benim kayınvalidemler 30 dönüm falan biber ekiyolar dolayısıyla onlar veriyor kahvaltıda vazgeçilmemiz ve kısıra mükemmel renk veriyor aklınızda bulunsun
     
  12. 23 Eylül 2008
    Konu Sahibi : flapy
  13. liva1017

    liva1017 Guest

    hayır hiçbişey gerkmiyor adı üzerinde kırmızı biber zaten