Biber salçası

Konusu 'Salçalar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Hazırlanışı :
    * Güneşte kurutma usulü: Biberleri yıkayıp saplarını kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Et kıyma makinesinden geçirerek veya robotta çekerek biberleri kıyın. Geniş tepsilere ince bir tabaka halinde yayıp açık havada güneş alan bir yere yerleştirin. Günde 1-2 saat arayla tahta kaşıkla karıştırın. Suyu biraz buharlaşıp koyulaşınca bir kez daha robottan geçirin ve tepsilere yayın. Rengi ve kıvamı koyulaşana kadar günde bir kaç kez karıştırmak suretiyle güneşte kurutun. Tuz ilave edip karıştırın. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın.

    * Pişirme usulü: Biberlerin saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. İri parçalar halinde doğrayıp büyükçe bir tencerede kabukları ayrılmaya başlayana kadar pişirin. Ilınınca kevgirden geçirip kabuklarını ayırın. Biber püresine tuz ilave edip arada bir karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın. Tepsiye yayıp 1-2 gün güneşte bekletin. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin yerde muhafaza edin.
    Afiyet olsun.