Biberli nohut ezmesi

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Bu ezmeyi taze sebzelerle dip sos olarak kullanabilirsiniz

    Nohutları akşamdan ıslatıp sabah haşlayın

    200 gr salçalık kırmızıbiber
    4 diş sarımsak
    6 siyah zeytin
    4-5 dal maydanoz
    450 gr haşlanmış nohut
    2 çorba kaşığı tahin
    2 çorba kaşığı limon suyu
    1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    1 çay kaşığı acıbiber salçası
    1 dal biberiye
    Tuz, kırmızı tozbiber

    Kırmızıbiberleri közleyip kabuklarını soyun. Sarımsakları soyun. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
    Nohut, kırmızıbiber, sarımsak, maydanoz, zeytin, tahin, limon suyu, zeytinyağı, biber salçası, tuz ve kırmızı tozbiberi robotta ezin. Servis kâsesine alıp taze biberiye dallarıyla süsleyin. Servis yapın.