Biberli Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Zeytinyağını tencerede kızdırın.
    Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
    Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın.
    Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin.
    Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın.
    Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin.
    Pilavın suyunu ayarlayın.
    Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin.
    Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın.
    Hafif lapa olarak servis yapın