Bıçak Tatlısı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 Paket Margarin
    2 Su Bardağı Süt
    3 Su Barağı Un
    1 Adet Yumurta
    Şerbet İçin:
    500 gr Şeker
    1,5 Su Bardağı Su
    1/2 Limonun Suyu

    Önce şerbeti hazırlayın.Bunun için şeker ve 1.5 su bardağı suyu kaynatın.Limon suyunu ilave edin.
    Derin bir kapta margarini eritin.Sütü ekleyin.Kaynadıktan sonra altını kapatın.Unu azar azar ekleyin.Sürekli karıştırarak hamur yapın.Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin.İyice yoğurun.Hamuru fırın kabına yayın.Elinizle düzeltin.Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.4 saat dinlendirip,servis yapın.
    alıntıdır
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.