Biftek Pişirme

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve buzdevri tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : buzdevri
  1. buzdevri

    buzdevri **** Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.661
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Merhaba ;

    Biftekleri sosta beklettikten sonra teflon tavada yumuşacık pişirmek için ne yapmalıyım .??.4-5 dakka öncesinde çevirip öyle sosu döküyorum üstüne ama sert ve kuru oluyor yanlış yaptıyım nokta neresi acaba?
     
  2. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : buzdevri
  3. karabiber01

    karabiber01 11haziran 79.4 kilo Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.770
    Beğenileri:
    88
    Ödül Puanları:
    48
    bilsem kesin cevaplardım bende öğrenmek istiyorum
     
  4. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : buzdevri
  5. EU2

    EU2 Guest

    şu et pişirmeyi ögreneceğim günü bende dört gözle bekliyorum
     
  6. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : buzdevri
  7. AskKirintisi

    AskKirintisi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Tuzunu en son eklemek gerektiğini biliyorum birde 1 gece önceden z.yağı, sirke birazcık sütte bekletilmesi yumuşak yapmayı sağlıyormuş. Kurban etlerinden biftek olurmu ki?
     
  8. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : buzdevri
  9. EU3

    EU3 Guest

    pişirmeden 1-2 gün önce bol zeytinyağında bekletiyorum

    pişireceğim zamanda teflon tavaya koyup kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişiryorum,bazen suyu az oluyor ozaman çok az yarım yada 1 çay bardağı sıcak su ekleyip onu çektiriyorum suyu bitincede 2 kaşık sıvı yağ koyup tersini düzünü çevirerek kızarmalarını sağlıyorum
    son olarakta tuzunu kekiğini ekliyorum,yumuşacık oluyor
     
  10. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : buzdevri
  11. aaabbbccc

    aaabbbccc @~SEKSİ HATUN~@ Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2008
    Mesajlar:
    295
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    biftek pişireceksem 1 gun önceden soslayıp dolaba atıyorum ki tadı yerine gelsin.. ertesi gün tavaya atıyorum(teflona)içine bi çay bardagı su koyup kapak kapatıyorum (altı kısık)... suyunu çekince yağını koyup bi kere çevirmek kaydıyla pişiriyorum.. size benden tavsiye mangalda olsun,tavada olsun eti yanlızca 1 defa cevirin,2-3 kere çevrilmelerde et söner ve hoş gözukmezz
     
  12. 4 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : buzdevri
  13. isikkiz

    isikkiz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar ben size nasil pisirdigimi anlatayim da siz bana deli deyin.

    teflon tavaya biftegi aliyorsunuz yag falan hic bir sey koymadan. sonra etin pismesini ve cok cok hafif yanmasini izliyorsunuz bir kac kere ters düz ediyorsunuz. et suyunu salacaktir. salip tekrar cekmesini bekleyin sonra üzerine tereyag koyun ve etlerin üstünü kapatacak kadar su ekleyin. tuz ve tavsiyem kekik ekleyin. suyunu biraz cekince biraz daha su ekleyin. suyu tamamen cekmesini beklemeyin o su ayni zamanda sos olaraka da kullanilabilir. yemin ederim nefis oluyor. denemenizi tavsiye ediyorum!
     
    Son düzenleme: 4 Mayıs 2010
  14. 8 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : buzdevri
  15. limonagaci

    limonagaci Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN

    Katılım:
    16 Haziran 2010
    Mesajlar:
    396
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Buradaki ortak püf nokta, suyunu çektikçe kaynar su eklemek. Diğer arkadaşlar da öyle yazmış zaten, annem de çok güzel yapar ve püf noktası suyunu çektikçe kaynar su eklemektir. Etin kendi suyu yumuşaması için yetmiyor çünkü.
     
  16. 8 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : buzdevri
  17. clochette

    clochette Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    866
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sagolun arkadaslar bende hep kuru yapiyorum ister sos yapayim ister sade hep kuru hep kuru:KK43:
     
  18. 9 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : buzdevri
  19. ayseova

    ayseova Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2009
    Mesajlar:
    337
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben de geçen gün nette dolaşırken bi tarifle ilk defa pişirdim..mükemmel oldu..nerdendi tarif hatırlamıyorum ama..
    2 yemek kaşığı tereyağı eritip biftekleri koydum..kapak kapalı en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim..sonra 1 çay bardağı su ekledin..tekrar suyunu çekene kadar pişirdim..suyunu çekince birazda öyle yağda kızarttım..mükemmel oldu..
    tarifte salçalı biftekti..
    ama ben salça koymadan yaptım..salçasını bir bardak suyu koyarken koyuyordu...
     
Benzer Konular: Biftek Pişirme
Forum Başlık Tarih
Yemek Tarifleri pisirme sorunu.. 17 Mart 2014
Yemek Tarifleri yumuşacık et pişirme 26 Ocak 2014
Yemek Tarifleri levrek pişirme tarifi 15 Ocak 2014
Yemek Tarifleri Kalamar Balığı Pişirme Önerisi 19 Aralık 2013
Yemek Tarifleri Yemek Pişirme Yöntemleri 10 Ocak 2013