Bildiğimiz Revani-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Tanem tarafından 25 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    25 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Tanem
  1. Tanem

    Tanem Benim canım oğluuuuuummmm Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.066
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Beğenerek tüketilen tarifi sorulan, kolay ve bir o kadarda lezzetli tatlı.

    orta boy borcam ya da diğer tepsinin yağlanarak bir kenarda hazır bekletilmesi.

    Hamuru için:
    _4 yumurta
    _1 su bardağı şeker
    _1 su bardağı ve 1/4 su bardağı irmik
    _1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
    _1 su bardağı yoğurt
    _2,5 su bardağı un
    _yarım yemek kaşığı su
    _1 büyük limon kabuğunun rendesi
    _kabartma tozu
    _vanilya

    Şurubu:
    5su bardağı su
    4 su bardağı şeker
    yarım limonun suyu (yalnız çekirdek kaçmayacak içine:))

    Üzeri için:
    hindistan cevizi

    Bütün malzemeler bir kaba alınır. Ve çırpılır. Hazırlanan karışım yağlı tepsiye dökülür.

    Tepsideki hamur fırında pişirilir. Kızarıp piştikten sonra soğuması için bir kenara bırakılır. Soğuduktan sonra bıçakla istenilen büyüklükte kesilir. Hala beklemeye devam eder:)


    Sonracığıma şeker, su ve çekirdeksiz limonun suyu şurup için hazırlanır. Fokurdamaya başlayınca altı kısılır biraz daha fokurdayınca kapatılır ve bu da ılıması için beklemeye(1 saat ya da daha fazla) alınır.
    Ilıklaşan şurup soğuk dilimlenmiş revani tepsisine dökülür. Üzeri kapatılmaz. Suyu içine çekmesi beklenir(1 saat falan). Sonra her dilime ayrı hindistan cevizi dökülür, buzdolabına koyup soğuk servis yapılarak afiyet bal şekerle yenir:p



    _İnternetten Alıntır
    (yalnız yıllardır yaparım hiç teklemedi tarif:))
     
  2. 25 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Tanem
  3. Tanem

    Tanem Benim canım oğluuuuuummmm Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.066
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 25 Eylül 2009
  4. 29 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Tanem
  5. emelime

    emelime yarim yarim..... Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2009
    Mesajlar:
    196
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık bacımmm kaydirigubbakcemile5
     
  6. 6 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Tanem
  7. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    benimde sık yaptığım tatlıdır bu ölçüleri de aşağı yukarı aynı ellerine sağlık arkadaşım..
     
  8. 13 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Tanem
  9. Tanem

    Tanem Benim canım oğluuuuuummmm Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.066
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Sağ olun fıstıklar
     
  10. 26 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Tanem
  11. Nelya

    Nelya NiLoVski Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.773
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    cooooook guzel gorunuyor canim,ellerine saglik
     
  12. 15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Tanem
  13. Tanem

    Tanem Benim canım oğluuuuuummmm Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.066
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Teşekkürler güzell kız