Bildircin Yumurtasi Vitamin Deposu

Konusu 'Bitkisel Kürler - Şifa Reçeteleri' forumundadır ve ZARACI tarafından 22 Kasım 2007 başlatılmıştır.

    22 Kasım 2007
    Konu Sahibi : ZARACI
  1. ZARACI

    ZARACI Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.300
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Bıldırcın yumurtası protein deposu

    Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

    Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.

    BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI
    Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde.
    Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında.
    Hastaların, ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında.
    Kansızlık ve anemi tedavisinde.
    İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici özelliği yanında yüksek derecede afrodizyak özelliği içerir.
    Yüksek enerji ve protein içerir.
    Vitamin ve minarel değeri çok yüksektir.

    BUNU DENEDİNİZ Mİ ?
    Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz.
    Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz.
    Çalkalıyorsunuz.
    Bir bardak süte tamamlıyorsunuz.
    Süt oda sıcaklığında veya buz dolabından çıkardıldıktan
    10 dakika sonra içiyorsunuz.



    Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz.
    Bir kasık balla karıştırıyorsunuz. Çalkalıyorsunuz. Bir bardak süte tamamlıyorsunuz. Süt oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika sonra içilecek. 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor. Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz.
    İdame dozu (tedavisi) olarak ayda 5-10 adet yumurta içmeye devam. En az üç ay. Olağanüstü tedavi bitti

    Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Bahtiyarca, hayvansal proteinlerin, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine yardımcı olduğunu belirtti. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtalarının geldiğini ifade eden Bahtiyarca, bu yumurtaların da ait olduğu hayvanın genetik yapıları nedeniyle çeşitlilik gösterdiğini anlattı. Bıldırcın yumurtasının içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu nedeniyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından farklı olduğunu belirten Bahtiyarca, şunları kaydetti:
    “Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise enerjisini daha çok fiziksel büyümeye harcayan çocuklarda, hastalığa neden olan mikropların etkisini azaltmaktadır. Grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocukların, bıldırcın yumurtası yedikten sonra hastalıklardan çok daha kısa sürede kurtulduğu gözlenmektedir. Bıldırcın yumurtasının bu hastalıklara iyi gelmesiyle ilgili, bilimsel kitaplara girmiş deneysel bir veri olmamasına karşın, bize, (çocuğuma bıldırcın yumurtası yedirebilir miyim?) diye soran kişilere, bıldırcın yumurtasını tavsiye ediyoruz. Sonuçta, bıldırcın yumurtası, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan bir protein deposudur.”

    PROTEİN AÇIĞINA KARŞI BILDIRCIN YUMURTASI
    Ülkemizde hayvansal protein tüketiminin gelişmiş ülkelere göre düşük seviyede kaldığını vurgulayan Bahtiyarca, bu açığın kapatılmasında, son yıllarda eskiye oranla daha rahat bulunabilen bıldırcın yumurtasının etkili olabileceğini söyledi.
    Bahtiyarca, bıldırcın yumurtasının çocuklar tarafından en doğru tüketilme biçiminin, rafadan yenmesi olduğunu belirterek, “Çünkü yumurtanın rafadan olması, vücudun proteinleri en kolay ve etkili şekilde almasını sağlar. Bıldırcın yumurtasının sarısı pişirilmeden de çocuklara içirilebilir. Ancak, özel bir protein içeren yumurta akı, vücuttaki B vitaminlerini etkisizleştirme olasılığına karşı, çiğ olarak verilmemelidir” diye konuştu.


    ALINTIDIR.
     
  2. 22 Kasım 2007
    Konu Sahibi : ZARACI
  3. almila

    almila Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    58
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    rafadanı nasıl yapıcaz ben çiğ olarak sütüne balla karıştırıp katıyorum
    kabuğu çok ince rafadan olarak yediremem sanırım
    daha yeni başladım ben de yemek ve meyveyi zor yiyen 4 yaşında bir oğlum var çok çabukta hasta oluyor.
     
  4. 23 Kasım 2007
    Konu Sahibi : ZARACI
  5. melisasen

    melisasen Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2007
    Mesajlar:
    44
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende sütüne katıyodum oglumun balla kuş gribinden sonra doktor çig verme diyor versem olmazmı YA
     
  6. 12 Kasım 2009
    Konu Sahibi : ZARACI
  7. iro

    iro Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kızlar benim oğlum 18 aylık ve ben 10 gündür bu kürü uyguluyorum oğlum hem kilo aldı hemde öksürüğü geçti mucize bir şey:ecrin_bebek:
     
  8. 19 Eylül 2011
    Konu Sahibi : ZARACI
  9. ficipi

    ficipi ............... Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.460
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    çocuklar için en doğru kullanım şekli nedir arkdaşlar?
    çiğ mi vermliyiz
    yoksa rafadan mı?sizler nasıl verıyorsunuz??
    kızım 3 yaşında ve artık bıldırcın yumurtasına başlıyoruz..
    bugün kaynattım ilk kez yiyecek az sonra bakalım..