Bir sorum var......

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve Nargile tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Nargile
  1. Nargile

    Nargile Haktan&Beren Pro Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    631
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    88
    Merhaba,
    öncelikle sorularımıza ayrı ayrı cevap verdiğiniz için teşekkürler.Benim size bir sorum olucak.Benim 6 ayda iki düşüğüm oldu şuan bazı tahliller yaptırdık ve bugünde HSG sonucumu aldım.HSG sonucunda Uterus retrovert ve sağa deviye görünümündedir.
    Bu şekildeki rahim gebeliğin sonlanmasında etken olabilirmi?
     
  2. 9 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Nargile
  3. Nargile

    Nargile Haktan&Beren Pro Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    631
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    88
    Sorularımızın cevaplanması için tüp bebek yaptıracak olmamaız mı gerekiyo?
    Ben hepimizin soruları cevaplanabilir sanmıştım pardon.
     
  4. 12 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Nargile
  5. mayatupbebek

    mayatupbebek Guest

    Merhaba Nargile;

    Rahminizin retrovert olması gebeliğinizi erken dönemde kaybetmenizin nedeni değildir. Sizin yaptırmış olduğunuzu söylediğiniz diğer tahlil sonuçlarınızı da yazarsanız, hem varsa eksikleri tamamlarız hem de sonuçları yorumlarız. Sağlıklı ve etkili tedaviler diliyorum.

    Op. Dr. Osman Denizhan Özgün

    Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
     
  6. 12 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Nargile
  7. Elif26

    Elif26 @şkısın@ @şık Üye

    Katılım:
    29 Aralık 2007
    Mesajlar:
    608
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    [...........................................................
     
  8. 12 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Nargile
  9. Nargile

    Nargile Haktan&Beren Pro Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    631
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    88
    Çok teşekkürler cevaplarınız için diğer tahlil sonuçlarım,


    HPLC Laboratuvarı
    Test Adı, -------------------Sonuç------, Referans
    HEMOGLOBİN(HBA1C) --------------, 5.1 ,
    HOMOSİSTEİN , --------10 -----------, 6-15

    Rutin Biyokimya
    Test Adı ------------------Sonuç ---------Referans
    GLUKOZ(AKS) ----------77 mg/dL -----70-110

    Coagulometrik Tetkikler
    Test Adı -----------Sonuç----------- Referans
    PROTEİN S ---------107 %--------- 60-140
    PROTEİN C ----------95 % ----------70-130

    Hormon ve Tümör Belirteçleri
    Test Adı -------------Sonuç -----------------------------Referans
    İNSULİN -------------4.22 uU/ml -------------NORMAL 8.9-28.4 uU/ml
    B12 VİTAMİN DÜZEYİ -------166.2 pg/mL -------191-663
    Oto Antikor Paneli
    Test Adı----------------------------------- Sonuç
    ANTİ NÜKLEAR ANTİKOR(ANA) NEGATİF(-)
    ANTİ DS-DNA(ELİSA) ---------------NEGATİF(-)
    NEGATİF <-100 IU/ml
    POZİTİF >-100

    Coagulometrik Tetkikler
    Test Adı --------------------------Sonuç----------- Referans
    PROTROMBİN ZAMANI ----13.1 sec -------11.5-15.5
    AKTİVASYON ------------------123%------------- 70-100
    INR ---------------------------------1.02
    APTT -----------------------------29.8 ------------------26.5-40.0

    Hematolojik Tetkikler
    Test Adı --------------------Sonuç---------------------Referans
    WBC -------------------------8.54 - -------------------4.60-10.2
    NEU --------------------------4.54 ,--------------------2.00-6.90
    NEU% -----------------------53.1 - -------------------37.0-80.0
    LYM --------------------------3.15------------------- - 0.600-3.40
    LYM% -----------------------36.8 - -------------------10.0-50.0
    MONO ----------------------0.575 ----------------- 0.00-0.900
    MONO% -------------------6.73 -------------------- 0.00-12.0
    EOS% ----------------------1.72 -------------------- 0.00-7.00
    EOS -------------------------0.147 - ---------------0.00-0.700
    BASO -----------------------0.132 ----------------- 0.00-0.200
    BASO% --------------------1.55 ------------------- 0.00-2.50
    RBC------------------------- 4.69 ------------------- 4.04-6.19
    HGB------------------------ 14.4 - -------------------12,2-18,1
    HCT -------------------------40.9 ----------------------37.7-53.7
    MCV ------------------------87.3 ---------------------- 80.0-97.0
    MCH ------------------------30.7 - --------------------27.0-31.2
    MCHC ----------------------35.1 ----------------------31.8-35.4
    PLT -------------------------328 - -----------------------142-424
    MPV ----------------------10.4 --------------------- 0.00-99.9
    PCT----------------------- 0.341
    PDW -----------------------18.7
    RDW ----------------------15.4 - --------------------11.6-14.8

    Hormon ve Tümör Belirteçleri
    Test Adı ----------------------Sonuç -----------------------Referans
    TSH -------------------------2.14 uIU/mL
    ERİŞKİN ------------------------------------------------0.27-4.2 uIU/mL

    SERBEST T3 ----------------3.52 ------------------------1.57-4.71
    SERBEST T4 ----------------1.23
    ERİŞKİN------------------------------------------------------- 0.93-1.7
    PROLAKTİN ----------------10.01 ng/ml
    KADIN ------------------------------------------------4.79-23.3 ng/ml
    ERKEK 4.04-15.2 ng/ml

    Oto Antikor Paneli
    Test Adı -----------------------Sonuç----------------------- Referans
    KARDIYOLIPIN IgG -------------NEGATİF(-)
    NEGATİF <-12 U/ml
    POZİTİF >-12 U/ml
    KARDIYOLIPIN IgM ----------------NEGATİF(-)
    NEGATİF <-12 U/ml
    POZİTİF >-12 U/ml


    Genetik tahlil sonuçlarımız daha açıklanmadı.
     
    Son düzenleme: 15 Şubat 2009
  10. 2 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Nargile
  11. ezine77

    ezine77 Rabbime çok şükür.. Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.081
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    mrb benim sorumu da cevaplarsanız çok sevinicem.4 yıldır bebek istiyoruz.3 aşılama 1 tüp denememiz negatif sonuçlandı.2. tüp öncesi periferik kanda kromozom analizi yaptırdık.sonucu değerlendirebilirmisiniz.hücre kültürü:lenfosit(bunun ne demek olduğu kafamı karıştırdı)incelenen metafaz sayısı:20 bantlama yöntemi:GTG eşiminkinde:46xy benimkinde:46xx sonuç:normal karyotip.
    ayrıca bağışıklama ve pıhtılaşma tetkikleri de yaptırdım.normal çıktı.hsg,sperm analizleri,hormon profilleri hepsi normal.3. günde 8 hücreli 3 sağlıklı embriyo transferine rağmen olumsuz sonuçlanınca ısrarlarım sonucu dr uma bu tetkikleri yaptırttım.bunlar da sanırım normal.dr um istiyorsan histereskopi yapalım belki usg de görülmeyecek kadar küçük polip ya da myom bulunabilir diyor.laparaskopiye ise gerek yok diyor.sizce yaptırabileceğim(sebebi bulmak adına) başka tetkik var mı?histereskopi gerekli mi yoksa artık sebebi düşünmeden tutana kadar tüp denemeye devam mı etmeliyim.bu arada ben 31 eşim 33 yaşında.önerileriniz için teşekkürler...
     
  12. 3 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Nargile
  13. mayatupbebek

    mayatupbebek Guest

    Merhaba ezine77,

    Bağışıklama panelinde yer alan inceleme gruplarının ne kadarının yapıldığını bilememekle birlikte, belirtmiş olduğunuz sonuçlar normal olduğunu söyleyebilirim. Histereskopinin gerekli olduğunu düşünmüyorum. Size önerim, ikinci bir mikroenjeksiyon denemesini daha gerçekleştirmenizdir. Umarız bu kez mutlu haberlerinizi alırız. Ancak, ola ki bu deneme de olumsuz sonuçlanırsa, o zaman size yeni önerilerimiz olacaktır. Sağlıklı günler geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.

    Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
    Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.