Biscotti

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Lyre tarafından 2 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Lyre
  1. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    bir site de gördüm çok hoşuma gitti paylaşmak istedim



    2 su bardağı un
    Yarım su bardağı kakao
    Yarım çay kaşığı kabartma
    tozu
    1 çay kaşığı karbonat
    Çeyrek çay kaşığı tuz
    90 gram tereyağı (oda
    sıcaklığında)
    1 su bardağı toz şeker
    1 adet yumurta
    1 adet yumurtanın beyazı
    1 su bardağı fındık (ezilmiş)
    120 gram bitter çikolata
    (irice doğranmış)

    Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kapta karıştırın. Ayrı bir
    kapta tereyağını iyice eriyene kadar çırpın ya da mutfak robotunda çırpıp
    büyük kaba aktarın. Toz şekeri ilave ederek birkaç dakika daha çırpın. 2
    adet yumurtayı da aynı kaba kırıp, 5 dakika daha çırpın. Diğer kapta
    hazırladığımız unlu karışımı azar azar bu karışıma ekleyin.
    Karışım hamur halini aldıktan sonra fındıkları ve çikolata parçacıklarını da
    ekleyin, karıştırın. Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdını (pişirme kağıdı) serin.
    Elinizi bol miktarda unlayıp hamuru elinize alın ve 30cm uzunluğunda
    rulo oluşturarak fırın kağıdının üzeine çapraz gelecek şekilde yerleştirin.
    Bu malzemelerle toplamda 2 adet oluşturabiliyorsunuz, eğer fırınınız çift
    tepsiyi aynı anda pişirecek büyüklükte değilse iki kerede pişirebilir ya da
    yukarıdaki malzemeleri yarıya indirerek tek tepsi yapabilirsiniz. Ben
    malzemeleri yarıya indirerek tek tepsi pişirdim. Tepsiye yerleştirdiğimiz
    rulonun üzerine çırpılmış yumurta beyazını fırça yardımıyla sürün.
    Üzerine bol miktarda toz şeker serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180
    derecelik fırına koyarak 25 dakika pişirin. 12. dakikada tepsiyi döndürün
    ki eşit pişsin. Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra 20-30 dakika kadar
    soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra ruloları yaklaşık 2cm
    genişliğinde enlemesine kesin. Fırınınızın derecesini 150′ye getirip,
    dilimlenmiş biscottileri tel fırın tepsisine yerleştirip fırına sürün. Bu
    şekilde 30 dakika daha pişirin.
    Artık biscotti servise hazır. Biraz zahmetli ama yaptıktan sonra bu
    zahmete değiyor. Tadı çok güzeldi. Uzun süre taze kalması da bir diğer
    güzellik.

    Notlar;

    Eğer yağlı fırın kağıdınız yoksa fırın tepsinizi kağıt havlu ile yağlayıp (çok
    yağ olmasın diye kağıt havluya çok az yağ değdirip tepsiyi yağlıyoruz)
    üzerine un serpiştirin. Tepsiyi ters çevirip fazla unu tepsiden atın. Diğer
    türlü un yanacaktır.
    Ben fındıkları biraz büyük ekledim ama siz toz halinde olmayacak şekilde
    küçük parçacıklar halinde eklerseniz daha iyi olur. Eğer fındıklar çok
    büyük olursa ilk pişirmeden sonra keserken zorluk çıkaracaktır.

    alıntı...
     
  2. 2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Lyre
  3. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    resmini de denedikten sonra eklicem..
     
  4. 2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Lyre
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Biscotti severim,paylaşım için teşekkürler gülüm.
    fotoğrafı olacaktı ben de,dilersen eklerim bir ara.
    sevgiler
     
  6. 2 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Lyre
  7. Lyre

    Lyre TuğçEgehan Pro Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    9.041
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    çok sevinirim cnm a.s. bu bisküvit seklinde değil kek seklinde yalnız..