Bisküvili Muhallebi-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve NILBERA tarafından 6 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    alıntıdır



    - 2 su bardağı süt
    - 4 yumurta sarısı
    - 1 adet limon
    - Bademyağı
    - 25 gr. toz jelatin
    - 4/5 su bardağı toz şeker
    - 3 kedi dili bisküvi
    - 2 çorba kaşığı kuş üzümü
    - 4/5 su bardağı toz şeker
    - 100 gr. sütlü çikolata
    - 4/5 su bardağı çiğ krema
    - 100 gr. acıbadem bisküvisi
    - 1 çorba kaşığı doğranmış meyve şekerlemesi

    Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.
    Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin. 2 çorba kaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın. Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
    Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın. Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.
     
  2. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]

    alıntıdır