Biskuvili pasta tarifi bilen var mi?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve AsiMavi tarafından 30 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  1. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    kizlar yarin caya misafirim geliyo.biskuvili pasta yapmayi dusunuyorum.su petibor buskivi ile olandan.sizin bildiginiz guzel bir tarif varmi.yardimci olursaniz seiirim tsk
     
  2. 30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  3. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    kimse yokmu kizlar ya cevap verecek.hadi anacim sizleri bekliyorum
     
  4. 30 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  5. ilona

    ilona psikolocik deli Pro Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.956
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    348
    bildiğimiz hazır puding yapıyosun
    sonra bi kaseye süt yada su koyuyosun
    yapıcağın tepsiye göre bisküvileri tek tek suya yada süte batırıp ıslatıyosun sokup çıkartmanda yeterli
    bi kat diziyosun üstüne puding döküyosun
    böyle böyle pudingin bitene kadar yada istediğin kadar kat kat yapıyosun
    araya istersen ceviz yada fındıkta serp
    en üst katına yine pudingi döküp üstünü düzelt
    yine istersen fındık ceviz (dövülmüş) istersen hindistan cevizi serpip soğutuyosun
     
  6. 31 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AsiMavi
  7. hanuna

    hanuna Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    113
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hazır puding kullanmak istemiyorsan eğer;

    Puding için;

    1 lt süt
    1 su bardagı şeker
    1 su parmagından 2 parmak az olcak sekılde un
    ıyıce karıstırırıyorsun pudıng kıvamına gelmeye başlayınca ıcıne yarım paketın yarısından azıcık sekılde margarın atıyosun sonrasında ıyıce karıstırıyorsun ...kıvamı cok katı veya cok cıvık şekılde olmamalı..bol bol karıstır ıcınde unlar pıhtılasmasın.pıhtılasırsa blenderdan geçirebılırsın

    borcamına hafıf su ıle ıslatıp daha snrdan cıkarması kolay olsun diye

    pudıng altına döküyorsun snr kakaolu bıskuvılerını yerlestır ustune tekrar pudıng bıskıvu ve pudıng seklınde borcamın boyutuna gore ayarlayabılırsın

    servısı yaparken dr oetkerın cilek ve frambuaz karısımı bı sosu var o yakısıyor bence ama bazen pudıngının daha cok olmasını ıstıyolar yıne de sen bılırsın soslu yada sossuz guzel oluyor ....servıs yapmayı 1 gun snrsında yaparsan daha guzel oluyor...afiyet olsun :)
     
  8. 1 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  9. Beyazzenci

    Beyazzenci Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    38
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    10 adet olan halley büsküvi kırılmış ve krem şanti karıştırıp dolaba atın sonra benide çağırın.......
     
  10. 1 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  11. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    82.807
    Beğenildi:
    32.808
    Ödül Puanları:
    563
    1 paket krem şantiyi hazırla dolapta beklet bir süre
    Çıkardıktan sonra içine büskivileri kır karıştır (ne büyük ne küçük boy kırılacak)
    Streçin üzerine yarısını dök dilimlenen muzlardan koy
    Geri kalan yarısını dök piramit şekli vererek streçi kapat
    Buzdolabında buzlukta dondur
    Yeneceği zaman üzerine istediğin şekilde süsleyebilirsin
    Çikolata rendesi ceviz gibi
    Sonrada afiyetle yiyorsun
     
  12. 1 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  13. Egem

    Egem Yokluk içinde Cumhuriyeti kuranların torunuyuz. Pro Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    21.623
    Beğenildi:
    9.435
    Ödül Puanları:
    238
    bir tarifte ben vereyim.
    bir paket pötibör bisküviyi kırıkla bir bardak kırılmış ceviz ekle
    bir poşet krem şantiyi bir bardak sütle hazırla bisküvilerle karıştır bir poşet çikolata sosunu hazırla soğuyunca bisküvilerin üzerine dök yalnız bisküviler düzleştirilmeyecek karışık olacak
    isterseniz servs edeceğiniz kaplara paylaştırıp çikolata sosunu öyle dökebilirsiniz
     
  14. 1 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  15. Zeynocan

    Zeynocan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.042
    Beğenildi:
    110
    Ödül Puanları:
    113
    bu tarifi daha bugün yedim inanın bayıldımm. ama arkadaş kedi dili bisküvisiyle yapmış. harikaydı. tavsiye ederim. ha pudingi de katı pişir. mesela 3,5 bardak koyman gerekiyorsa sütü, 2,5 bardak koy yani.cokacimcoook
     
  16. 23 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  17. verdinaaz

    verdinaaz hedef 65 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.868
    Beğenildi:
    114
    Ödül Puanları:
    153
    Yarım kg. havucu soyup rendeliyorsunuz ve bir tencereye koyuyorsunuz. 1 su bardağı toz şekeri ekleyip havuçlar iyice yumuşayana kadar pişiriyorsunuz. havuçlar biraz soğurken yarım paket pötibör bisküviyi un haline getiriyor, soğuyan havuçların suyunu süzüp bisküvilerle karıştırıyorsunuz. karışımdan ufak parçalar alıp, yuvarlıyor ve hindistan cevizine batırıyorsunuz.
     
  18. 23 Şubat 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  19. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    2-3 tane orta boy elmayı rendeliyorsun şekerim. Bisküvileride rondodan geçirip un haline getiriyorsun. Elmayla bisküvileri karıştırıyorsun.Sonra avucunla yuvarlak top şekline sokup, hindistan cevizi yada fındığa batırıp servis yapıyorsun. En fazla 15 dk.:smiley-cool: