Biskvi papilon

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve EU3 tarafından 16 Mart 2009 başlatılmıştır.

    16 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU3
  1. EU3

    EU3 Guest

    kıtır kıtır çocuklar bayılacak.

    oda sıcaklığında olması gerektiği için tereyağı ve yumurtayı akşamdan çıkarmak iyi olur.

    150 gr tereyağı,
    2 yemek kaşığı toz şeker,
    1 adet yumurtanın sarısı,
    1 su bardağı dolusu un,
    2 tepeleme yemek kaşığı kekun,
    3tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası,
    1 paket vanilya

    oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını,toz şeker ve vanilyayı bir kaba koyun.mikserle 3-4 dk krema kıvamına gelene kadar çırpın.üzerine un,kekun ve mısır nişastasını ekleyip karıştırın.unlanmış tezgah üzerinde ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.eğer ele yapışıyorsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.hamuru naylon poşete koyup 30 dk buzdolabında dinlendirin.dinlenmiş hamuru yağlı kağıdın arasında merdaneyle yarım santim kalınlığında açın.bıçakla 3 santime 6 santim dikdörtgenler oluşturacak şekilde kesin.dikdörtgenlerin ortasından iki parmağınızla içe doğru bastırarak papyon şekli yapın.yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.5 dk önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üstleri kahverengileşinceye kadar pişirin.soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.afiyet olsun.