Bizim Usül Arnavut Ciğeri

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve terlik tarafından 4 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    4 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  1. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Ciğeri sakın yıkamayınız...
    Bir süzgeçte süzülüp kanı gitsin.

    Unu bir kağıt üzerine yayıp iyice unlayın (lokum gibi olsun) fazla unu pişirmek için alırken sirkeleyin.
    Servis yapacağınız cam kaba, söğüş kuru soğan doğrayın, yarım demetde maydanozu da doğrayın.
    Sıvıyağ kattığınız derince kaptaki yağı kızdırın ve küp küp doğranıp unlanmış ciğerlerin bir kısmını katıp kızartın.
    Kızarttığınız ciğerleri soğanlı karışıma katıp üzerini streçleyin. Her kızartılanı kattıktan sonra streçi kapayın.

    Ciğer
    Kuru soğan
    1/2 demet maydanoz
    tuz, karabiber, sumak
    sıvıyağ, un

    Kızartma işlemi bitince soğanlı karışımlı kaba tuz, karabiber, bolca sumak ekleyip karıştırın.
    Afiyet Olsun.
     
  2. 4 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  3. ilgin0707

    ilgin0707 seviyor seviliyor:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2007
    Mesajlar:
    7.538
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    canım paylaşım için teşekkürler
     
  4. 4 Ekim 2008
    Konu Sahibi : terlik
  5. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Afiyet Olsunnn

    [​IMG]
     
  6. 2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  7. hayat3535

    hayat3535 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Tarifin icin teşekkurler ben bişey eklemek istedim.Ben arnavut cigerini yaparken cigerleri yarım saat öncesinden pulbiberle ovup bekletiyorum.Bi öneri tekrar teşekkurler.
     
  8. 2 Ocak 2009
    Konu Sahibi : terlik
  9. terlik

    terlik İYİLİK MELEĞİ Pro Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.858
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    Pişerken pulbiberler yanmazmı acaba nasıl oluyor merak ettim; deneyeceğim hiç duymamıştım... bizlerle paylaştığınız için teşekkürler tatlım... farklı bir teknik... a.s.

    İyi seneler dilerim...
     
  10. 19 Mart 2013
    Konu Sahibi : terlik
  11. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Ellerine sağlık muhteşem görünüyo
     
  12. 26 Nisan 2013
    Konu Sahibi : terlik
  13. seral53

    seral53 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    102
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine ve yüreğine sağlık