Böfstrogonof

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve doublebump tarafından 30 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    30 Ocak 2009
    Konu Sahibi : doublebump
  1. doublebump

    doublebump Hoşgeldin bebeğim Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2008
    Mesajlar:
    4.200
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun



    750 gr Bonfile
    2 Adet Soğan
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Çorba Kaşığı Un
    1 Çorba Kaşığı Salça
    2 Çay Kaşığı Hardal
    200 gr Krema
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Tatlı Kaşığı Limon
    Tuz

    Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım. Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.
    Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım. Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.
    Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim. Kaynatmadan iyice ısıtalım. Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım. Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.