Böğürtlen Şuruplu Dondurma

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin.
    · Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
    · Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
    · Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin.
    · Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin.
    · Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.
    · Dondurmayla krem şantiyi karıştırın.
    · Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın.
    · Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.
    · Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün.
    · Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.