Bohca börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve EU1 tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Tencereye zeytinyağını koyun, piyazlık doğranmış soğanları ekleyerek şeffalaşıncaya kadar kavurun. Dilimlenmiş mantarları, yarı haşlanmış havuçları ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Közlenmiş, kare kare doğranmış kırmızı biberleri, bezelyeyi, tuz ve karabiberi ekleyin ve 5 dakika kadar daha pişirin. Kremayı ilave ettikten 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
    Yufkayı serip üzerine ıslatmak için hazırlanan harctan döktükten sonra 2. yufkayı üzerine serin. Yemek tabağı yardımıyla 4 parça yuvarlak kesin. Diğer yufkanın yine heryerini ıslatıp ikiye katlayın ve 2 parça da buradan yuvarlak çıkarın. Ortalarına mantarlı harçtan koyun, kenarlarından toplayıp ortada büzerek bohça şeklini verin. Fırında yanmayan iple veya aliminyum folyodan hazırlanmış şeritlerle bağlayın. Üzerlerine yağlı yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
    İsterseniz piştikten sonra bohçaları haşlanmış maydanoz sapı yada taze soğanın yeşil kısmıyla bağlayabilirsiniz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ocak 2009