Bohçada Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.596
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Dolmalık fıstığı, pirinci ve kuş üzümünü tereyağında kavurun. Havucu rendeleyip ilave edin. 1.5 bardak su ilave edip, pilav gibi pişirin. Tavuk etlerini ilave edin. Yufkaları dört parçaya bölün. Bir kase içine yerleştirip, içine yeteri kadar pilav doldurup, katlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine biraz yağ sürün. Orta hararetli fırında pişirin. Piştikten sonra tavuk suyunu böreğin üzerine kaşıkla serpin. Böreği sıcak ama kapatılmış fırında 5-10 dakika suyunu çekinceye kadar bekletin. Sıcak servis yapın