Bol yildizlı kümbet pastası

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve EU1 tarafından 7 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    7 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Kremasının yapılışı:1 çay bardağı kadar damla çikolata(kremayı hazırladıktan sonra içine karıştırılacak)

    un, şeker ve sütü muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra sıcakken içine yağını atıp iyice çırpın ve soğumaya bırakın soğuduktan sonra mikserle 10,15 dakika kadar çırpın kıvamı çok daha güzel ve lezzetli oluyor.Damla çikolatalarımızı da ilave edip dolapta biraz sertleşmesi için bekletiyoruz.

    Üzeri için:

    · ½ paket sade kremşanti
    · ½ paket kakaolu kremşanti
    · İsterseniz kremşanti yerine çikolatalı sos kullanabilirsiniz

    Yapılışı:

    Bir kabın içerisine toz şekeri ve yumurtaları koyup mikserle beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz.
    Sıvıyağı a ilave ettikten sonra un,kabartmatozu,vanilya,kakaoyu başka bir yerde karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edip karıştırıyoruz.
    Yağladığımız kelepçeli kalıba karışımımızı koyup önceden ısıttığımız 175 C fırında pişiriyoruz.
    Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz.
    Derin bir kase içerisine kekimizin bir parçasını yerleştiriyoruz üzerine hazırladığımız kremamızı koyup kekimizin ikinci katını üzerine yerleştiriyoruz.
    pastamızı 1 gece buzdolabında bekletiyoruz ve servis yapacağımız zaman yuvarlak bir tabağa ters çevirip koyuyoruz.
    Üzerini süslemek için kremşantilerimizi hazırlayıp krema sıkma torbası ile üzerine istediğimiz şekillerde sıkıp pastamızın her tarafını kaplıyoruz.Afiyet olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 7 Ağustos 2008
  2. 7 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. EU1

    EU1 Guest

  4. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EU1
  5. EU1

    EU1 Guest

    TARİFLERİN HEPSİ BANA AİT MUTFAĞIMDA DENEYİP YAPIYORUM RESİMLİYORUM VE SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.14-15 YAŞINDAYKEN BAŞLADI MUTFAK MACERALARIM VE HALA DEVAM EDİYOR yerimseniben
     
  6. 4 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EU1
  7. darkblue

    darkblue Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık pastacı kız çok profesyonelce bir pasta yapmışsın kendıne bir pastacı dukkanı acabılırsın eğer bu işi hobi olarak yapıyorsan...
     
  8. 5 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EU1
  9. blue rain

    blue rain Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    81
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    yine müthişsiniz. ellerinize sağlık. tabii yüreğinize de.(yüreğinize diyorum Çünki; mutfak işi yüreğindeki sevgiyi de yaptıklarına katabilmektir bana göre) oktay usta programına çıktığınızdan beri hayranım ben size.ve sitenizinde (burada olduğu kadar takipçisiyim. bu arada sizden aldığım tariflerden hangisini yapmaya kaltımsa şaheserler çıktı ortaya. abartmıyorum. yiyenler de bana hayran oldu bu arada. kucak dolusu sevgiler.
     
  10. 6 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EU1
  11. calikusumuz

    calikusumuz Aklım egede kaldı...... Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Pasta harika görünüyor ellerinize sağlık. Bunu mutlaka deneyeceğim ama üst süslemesi
    çok uğraştırmazmı acaba?
     
  12. 29 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EU1
  13. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  14. 29 Eylül 2008
    Konu Sahibi : EU1
  15. arzuco

    arzuco Biri Beni Durdursun Canım Pro Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    keki kase içine rahatça koyabiliyormuyuz çatlama kırılma falan oluyomu?
     
  16. 1 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU1
  17. seratonin

    seratonin ))(beni seviyorum)(( Üye

    Katılım:
    1 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.568
    Beğenildi:
    41
    Ödül Puanları:
    108
    vavvv görüntü muhteşem cokacimcoookcokacimcoook
    süsleme kısmı çok uğraştırır ama ya :icecream:
     
  18. 28 Ekim 2008
    Konu Sahibi : EU1
  19. axsxina

    axsxina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.133
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ben de yaptım :lepi:
    ama galiba keki koyduğum çukur kap biraz küçük gelmiş olmalı ki, kekim biraz sıkışmıştı birdahaki sefere biraz daha geniş bir kap deniycem, çok lezzetliydi yine de, tarifin için teşekkürler pastacım benim.