Bolonez Soslu Makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve nese_plamudu tarafından 19 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2009
    Konu Sahibi : nese_plamudu
  1. nese_plamudu

    nese_plamudu şaşkın prenses Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2009
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Kolay lezzetli bi makarna.



    1paket makrna
    300 gr kadar kıyma
    Sıvı yag ve margarin
    1 orta boy sogan
    4-5diş sarımsak(sevmiyorsanız daha az)
    4 orta boy domates
    2yemek kasıgı salca
    Sıcak su
    Cay kasıgının ucuyla karabiber,kekik,,nane
    Tuz

    Derin ve geniş bir tavaya yeterince kadar yag ve margarini koyup kucuk kucuk dogranmıs soganları biraz kavuruyoruz,ardından kıymamızı ekleyip onu da güzelce kavuruyoruz.Kıymayı diri bırakmamalı,güzel kavurmalısınız.
    Bir tarafta sarımsakları mınık parcalar halinde dogruyoruz ve domatesleri rondodan gecirerek yada rendeleyerek hazırlıyoruz.Pure seklinde domatesimiz olması lazım.
    Kavrulmus kıymamıza domatesleri ekleyıp biraz suyunu salınca salcayı ekleyip yaklasık 1.5 veya 2 su bardagı su ile sarımsakları,ve tum baharatlardan ıstedigimiz kadarını tavaya ılave ediyoruz.Atesi kısıp 15-20 dk cok kısık ateste kaynatıp ozlesmesiniz saglıyoruz.
    *Su miktarı sosun koyulugunu etkiliyor,sosunuza zevkininze gore su ekleyebilirsiniz fakat az su koyarsanız cok koyu cok koyarsanız da cok sulu oluyor.1,5-2 bardak arası yeterlidir.Yine de damak zevkinize gore ayarlayın,cunku ben hep oyle yapıyorum.
    Makarnayı haslayıp süzüp yagını ılave ettikten sonra pisen sosu ustune koyup servis ediyoruz.Bukadar :)