Bolu'dan Mengen Pilavı

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 13 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Malzemeler:
    1. 2 Su Bardağı Pirinç
    2. 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
    3. 3 Su Bardağı Et Suyu
    4. 250 gr Mantar
    5. 4-5 Raze Soğan
    6. 2 Domates
    7. 2 Yeşil Biber
    8. Bir Tutam Tozşeker
    9. Karabiber
    10. Tuz
    Hazırlık:
    1. Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın.
    2. Pirinci yıkayıp süzgece alın.

    Tarifin Hazırlanışı:

    1. Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun.
    2. Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
    3. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.
    4. Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.
    5. Afiyet olsun
     
  2. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
  4. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Eline sağlık canımda
    alışmışız pilavı sade pirinçle yemeye
    zor geliyor böyle tarifler
     
  6. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Ben Bu Tarifi Gazetede Gördüm. Resimler Alıntı...
     
  8. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  9. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    çok hoş görünüyor,ellerinize sağlık...
     
  10. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  11. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]
     
  12. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  13. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    :) evet aynen öyle.ama tadına değiyor sonundayerimseniben
     
  14. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  15. aalev

    aalev Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2010
    Mesajlar:
    100
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Bende katılıyorum. Pilav hep birşeylerin yanında yardımcı rollerde ve sade diye alıştığımız için malzemeleri bol olunca bu sefer yapılış ve tad olarak ağırlaşıyor. Ama tabi yine de güzel bi paylaşım. Ellerinize sağlık :)