Bolu'dan Yemek Tarifleri

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve EU1 tarafından 9 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Bolu'dan Yemek Tarifleri
    Çoban Kavurma
    Malzemeler:
    1/2 Kg. kuzu eti
    250 gr. domates
    100 gr. yeşil biber
    1 kaşık margarin
    Tuz ve kekik
    Hazırlanışı: Küçük parçalar halinde doğranan et, margarinle kavrulur. Domatesler doğranarak ilave edilir tekrar kavrulur. Daha sonra doğranan biberler etin üzerine konur. Biraz daha kavrulduktan sonra üzerine kekik serpilir ve servis yapılır.

    Mengen Pilavı
    Malzemeler:
    1/2 kg. pirinç
    250 gr. kuşbaşı kuzu eti
    1 bardak tereyağı
    1 bardak ince kıyılmış mantar
    2 baş soğan
    3 adet domates
    8 bardak et suyu
    1 kaşık şeker
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 demet dereotu
    1 bardak ceviz içi
    tuz ve karabiber
    Hazırlanışı: Haşlanan pirinçler tuzlu ılık suda bir saat kadar bekletilir. Soğuk su ile iyice yıkanıp süzgece alınır. Tencere ateşe konur,yağın bir kısmı kızdırılır, çentilmiş soğanlar ve et eklenir karıştırılır. Birkaç dakika kavrulduktan sonra et suyu eklenir üzerinde biriken köpük alınarak yarım saat kaynatılır. Sonra pirinç, şeker, tuz ve biber eklenerek 15 dakika ağır ateşte pişirilir. Kalan yağ bir tavada kızdırılarak üzerine dökülür. Tencerenin kapağı sıkıca kapatılır bir süre sonra kekik, dereotu ve ceviz üzerine serpilir ve servis yapılır.

    Mantar sote
    Malzemeler:
    1 kg. mantar (Kanlıca)
    2 adet olgun domates
    Birkaç tane sivri biber
    2 baş soğan
    birkaç diş sarımsak
    1/2 bardak su
    tuz, karabiber
    Hazırlanışı: Mantarlar temizlendikten ve bol su ile yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır. Sote yapılacak tavaya bir miktar sıvı yağ konur. Önce doğranmış soğanlar ve küçük doğranmış biberler pembeleştirilir. Küp şeklinde doğranmış ve kabuğu soyulmuş domatesler ilave edilir, önceden hazırlanmış olan mantarlar da ilave edilerek yarım bardak su, tuz, karabiber ve sarımsak katılarak pişirilir.
     
  2. 2 Aralık 2007
    Konu Sahibi : EU1
  3. Queen

    Queen Guest

    bolu çok ünlü şefler yetiştirdiği için girdim .bolu yemekleri,mengen pilavı derken birde baktım mantar sote tarifi var.üstelik kanlıca mantarı.çok sevindim buna.çünkü:hayatımda ilk defa kanlıca mantarı almıştım .nasıl yapacağımı bilemiyordum.daha önce hep kültür mantarı alıyordum.malum zehirlenme korkusu var.ama kanlıca mantarını pek bi anlattılar.dayanamadım aldım.
     
  4. 1 Ocak 2013
    Konu Sahibi : EU1
  5. mayorka

    mayorka Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2012
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    63
    çok severim kanlıca mantarını geçenlerde bol soğanlı sotesini, yapmıştım
     
  6. 25 Ocak 2013
    Konu Sahibi : EU1
  7. mayorka

    mayorka Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2012
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    63
    bolunun yöresel yemeklerinden biride kızılcıkçorbasıdır mor kırmızı arası bır tarhanası var kuzguncukta satılıyor her derde deva