Bonfile Sote Şasör

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve nevbahar tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : nevbahar
  1. nevbahar

    nevbahar Herkes Olmuş Sahtekar Pro Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.936
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Tür : Et Yemekleri
    Mutfak : Fransız mutfağı



    4 adet sığır filetosu
    4 çorba kaşığı rafine yağı
    1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 kahve fincanı beyaz şarap
    1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan
    2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
    ½ çay kaşığı un
    1 bağ kıyılmış maydanoz
    Tuz
    Bir tutam karabiber


    Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın.
    Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin.
    Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin. Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin.
    Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın.
    Sıcak olarak muhafaza edin. Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın.
    Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin.