Böreklerim kuruyor

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve DepresifPolyanna tarafından 22 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  1. DepresifPolyanna

    DepresifPolyanna Bilmemek Mutluluktur. Pro Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.342
    Beğenildi:
    6.453
    Ödül Puanları:
    238
    Ne zaman yufka böreği yapsam fırından çıkınca kupkuru olur, iç sosunu çok dökerim, fırından çıkınca nemli bez örterim ama yine de kaskatı olur, böyle olmaması ne yapabilirim, var mıdır bir püf noktası?
     
  2. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  3. er_ca

    er_ca 6-11-2012 Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    6.225
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    ben böreklerimi fırından çıkarınca gazete örtüp üzerine havlu ve naylon örtüyorum.

    böylece nemlen,yolar. sonrada kapalı borcamda günlerce taze kalıyolar. isterseniz bir de böyle deneyin.
     
  4. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  5. gecekusu

    gecekusu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.035
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    113
    Fırından çıkar çıkmaz elimi ıslatıp tepsinin üzerine silkeliyorum 2-3 kere. Sonrada aynı boy bir tepsi ile üzerini kapatıyorum . Böreğin sıcaklığı ile su buharlaşıp böreği yumuşatıyor. 10 dk. sonra açıp dilimliyorum. ısterseniz birde böyle deneyin. :)
     
  6. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  7. SAPHIRA

    SAPHIRA Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.726
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    198
    fırınınız turboysa ondan kuruyor olabilir,mümkün olduğunca pişer pişmezçıkarın fırından ve elinizi ıslatıp üstüne silkeleyin sonra da temiz bir havlu kapatın
     
  8. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  9. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    bende sürekli bu şekilde yaparım tavsiye ederimm :lepi:
     
  10. 22 Şubat 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  11. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    bende bu şekilde yapıyorum ....
     
  12. 26 Şubat 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  13. merikeklik

    merikeklik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2009
    Mesajlar:
    597
    Beğenildi:
    111
    Ödül Puanları:
    113
    merhaba .bende önceden yufkalar kuru oluyor diye yufka böreği yapmazdım.şimdi böreği diğer arkadaşlar gibi bende suluyorum ,elimle kuru olan tüm yerlere bolca su serpiştiriyorum.üstünü bezle kapatıp yumuşayıncaya kadar bekliyorum..
     
  14. 2 Mart 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  15. akasya1612

    akasya1612 Sincaplarım cennette.. Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    641
    Beğenildi:
    98
    Ödül Puanları:
    113
    harcını sütle yaparsan çıtır kuru olur, yoğurtla yaparsan yumuşacık çıkar..
     
  16. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  17. pamuksaten

    pamuksaten Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2010
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    a çok haklısın iyi fikirmiş paylaşımın için saol arkadaşım kaydirigubbakcemile3
     
  18. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : DepresifPolyanna
  19. pamuksaten

    pamuksaten Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2010
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ama takıldığım şey yoğurdu üstüne sürüyoruz değilmi aydınlatırsan sevinirim