börk ası patlıcanlı pilav

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve janet tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : janet
  1. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    kolay dolma lezzetinde bir yemek deneyin pisman olmaycaksınız

    bu yemek sadece patlıcanların bas kısımları ile olur biz biliyorsunuz kuru dolmalarımızı o zaman bas kısılarını alır dogara kuruturuz bu yemek icin sizde dolma yaparken kapaklarının yerine baska seyler koyup bu pilavı yapa bilirsiniz

    bir su bardagı kadar patlıcan bası
    iki su bardagı pirinc
    1 su bardagı zeytin yagı veya bitkisel yaglar limontuzu nane kara biber bol sarımsak kuru sogan biber salcası

    yapılısı soganları ve sarımsagı iyice kavurun pirinci ekleyin salcasını baharatlarını ekleyin sonra patlıcanlarını suyunu ekleyin bes bardak koymanız yeterli biraz sulu olacak cünki sonra eksisini ilave edin ve yemeye hazır afiyet olsun