Boş börek-2

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.146
    Ödül Puanları:
    438
    Un, su, tuz yoğrularak 10 dk. dinlendirilir.
    Dinlendirilen hamur tekrar yoğrularak pürüzsüz bir hale getirilir ve 15 dk dinlendirilir.
    Dinlendirilen hamur 5 eşit parçaya bölünerek yuvarlak beze haline getirilir.
    Börek, ay çiçek yağı ile birlikte karıştırılarak yumuşatılırı. Yumuşatılan yağın bir miktarı ince bir şekilde bezelerin yüzeyine sürülür ve 90 dk dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen bezelerin üzerine kalan 5 eşit parçaya bölünerek sürülür.
    Tezgah yağlanır. Bezeler elle havada çevrilerek tezgaha açılır ve tepsi boyunca katlanır, yağlanmış tepsiye konulur. Diğer bezeleri aynı işlemden geçirilerek aynı tepsi içine 5 yufka gelecek şekilde üst üste konulur. 60 dk dinlendirilerek 250 derecedeki fırında yaklaşık 35-40 dk pişirilir. Hafif soğuduktan sonra Pudra Şekeri serpilerek servise sunulur.