Boza

Konusu 'İçki - İçecekler' forumundadır ve Elif tarafından 1 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    1 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin. Sıcakken 5 dakika süreyle el blenderinden geçirin. Başka büyük bir tencerenin üzerine ince bir tel süzgeç koyun. İki ya da üç kepçe, pişen bulgurdan koyup tahta kaşıkla ezin. Bulgurun beyaz özünü tencereye akıtıp, süzgeçte sadece posa kaldığından emin olun. Tüm bulgur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Süzme işlemi bittikten sonra tozşekeri katıp, karıştırın. Mayalanması için 1 su bardağı bozayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu işlemi bulguru soğutmadan seri bir şekilde yapın. Tencerenin kapağını kapatıp, mayalanması için sıcak bir yere yerleştirin. Bu şekilde 2-3 gün dinlendirin. 12 saatte bir kapağını açıp, karıştırın ve tahta kaşıkla alıp, yukarıdan aşağıya dökerek gazının uçmasını sağlayın. Leblebi ile servis yapın.
     
  2. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. anka_misali

    anka_misali Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    10.951
    Beğenildi:
    4.464
    Ödül Puanları:
    238
    canım bunu sen denedin mi hiç... ben malzemeleri yarı yarıya indirip denedim.. hala mayalanmasını bekliyorum... yanlız bunun ekşimsi kötü bir tadı var... hiç boza yemedim şimdiye kadar.. acaba beceremedim mi... yoksa tadının öyle mi olması lazım...
     
  4. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Canım denemedim ben eski yemek forumundaki tarifleri taşıyorum.Yanlız bildiğim böyle olması gerekiyor yani ekşimesi gerek :)ama araştırim bir ekşimi kalacak tadı değişecekmi :)
     
  6. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    galiba ekşi kalıyor:)
     
  8. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  9. EstetikEditor

    EstetikEditor ne mutlu TÜRKÜM diyene Pro Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2008
    Mesajlar:
    6.929
    Beğenildi:
    65
    Ödül Puanları:
    148
    boza biraz ekşimsidir zaten canım...
     
  10. 22 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  11. anka_misali

    anka_misali Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    10.951
    Beğenildi:
    4.464
    Ödül Puanları:
    238
    çok teşekkür ederim ablacım.. a.s.
    yellowcanary sana da teşekkürler... a.s.
    demekki yapabilmişim...hihoyyyt ama tadını beğenmedim...:1no2:
    çok süt yapıyo diye duymuştum.. o yüzden denemiştim...
     
  12. 4 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  13. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    zaten boza ekşi olur
     
  14. 6 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  15. herbaryum

    herbaryum Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    476
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    dedem bursanın en iyi bozacısıydı
    ama bozayı darı ile yaparmış dedem en ıyısı öyle olurmuş
    sonra darı üretimi azalıp maliyette yükselince mısır unundan yapmaya başlamış
    barış manço bile içmiş bozasını
    çok özledim valla keşke hayatta olsada yine yapsa yine içsem
    onun yerini kimse tutamaz:KK43:
     
  16. 11 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  17. bahar82

    bahar82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    405
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bayilirim bozaya ama burda bulamiyorum annemde boyle yapardi hemde koca kazanla:)) herkes cok begenerek icerdi paylasim icin saol canim
     
  18. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Elif
  19. pptya87

    pptya87 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.033
    Beğenildi:
    268
    Ödül Puanları:
    153
    boza harika bir lezzet ya en iyisi veba bozacısına gidip.....