Browni

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve sacredblame tarafından 19 Mart 2009 başlatılmıştır.

    19 Mart 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  1. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    BU TARİFİ BİR BLOGDAN ALMIŞTIM BEN YAPTIM VE ÇOK GÜZEL OLDU HATTA OLMAYACAK DİYE KORKMUŞTUM AMA ORİJİNAL BROWNİ GİBİ OLDU:)

    ben önce sosunu hazırladım çünkü sosu kek dökerken sos soğuk pasta sıcak olmalı.

    SOS MALZEMELERİ:
    2 su bardağı süt
    2 dolu kaşık pudra şekeri
    2 dolu kaşık kakao
    6-7 tane çikolata (Ben kutularda satılan ülker napoliten çikolata atıyorum ama siz herhangi bir çikolatada atabilirsiniz mesela kare bir çikolatanın yarısı olabilir)
    KEK MALZEMELERİ:
    3 tane yumurta (4 tanede olabilir ama ben 3 tane koyuyorum hatta yumurta olmadığı zaman evde 2 yumurta ile yaptığımda oldu)
    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı un
    3 kaşık kakao
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Yarım çay kaşığı karbonat(olmasada olur diye düşündüm ve koymadım bir kere ama eksikliği hissedildi. Benim tabirimle daha pof pof oluyor kek.)

    YAPILIŞI
    Önce sos malzemeleri karıştırılıp pişirilir ve soğuması için bekletilir. O yüzden ya kek yapma işleminden epey önce hazırlamalısınız yada hemen derin dondurucuya koyup keki hazırlarken soğumasını çabuklaştırmalısınız
    Kekide önce yumurta ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri eklemek koşuluyla hazırladıktan sonra büyük bir borcamı yağlayıp biraz un serperek kek malzememizi bu borcama aktaralım.
    175 derecelik fırını pişirmeye ayarlayalım içinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkaralım
    Kare kare dilimledikten sonra üzerine soğuttuğumuz sosu eşit miktarda heryerine dökelim
    NOT:
    Kek dilimlenerek sos dökülmesi her yerine daha güzel yayılmasını sağlıyor
    kek sıcak sos soğuk olacak
    işlem bitince kekinizin üzerini folyoyla yada streç filmle örterseniz sosu kurumaz ve dolapta koku almaz.
    VE SAKIN HAMURU HAZIRLADIĞINIZDA SULU OLDU DİYE DÜŞÜNMEYİN BROWNİ HAMURU BÖYLE OLUR
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Mayıs 2009
    Nevreste bunu beğendi.
  2. 5 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  3. Elis

    Elis Guest

    ay ben browniyi coook severim,gerci hic yapmadim,hep hazir aldim amaa,tarifini gorunce karar verdim denemeye,tesekkur ederim tatlim,,,a.s.
     
  4. 5 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  5. SeYhN

    SeYhN Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.284
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Immm çok güzel ellerine sağlık cokacimcoook
     
  6. 6 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  7. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    Ben 2 kere yaptım bunu hemde öyle bi anda yaptım ki.iddaalı olsun diye bunu denemeye karar vermiştim.ama ilk defa yapmıştım o günde müstakbel annemler gelmişlerdi.çok beğendi herkes.ben bile kendime şaşırmıştım.kesinlikle deneyin.çok browni tarifi denedim ama bu en güzeliydi.süprizzzzz
     
  8. 27 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  9. Ankara

    Ankara Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]

    canım ben senin için ekledm imageshacktan yapıosunyaa 640x480 for message boards.ı seçiosun Direct link to image yi kopyalıosun snra o bildin foto ekleme yerine tıklayıp yapıştırıosun :) ellerine sağlık
     
    Son düzenleme: 27 Nisan 2009
    Nevreste bunu beğendi.
  10. 30 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  11. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    sağol canım yaaaa teşekkür ederim))))))))))))))))
     
  12. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  13. keçi kxixz

    keçi kxixz güzel Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    emeğine sağlık canım ama sorum olacak. Sos malzemelerindeki kaşık ne kaşığı ve sosu pişirme süresini nasıl ayarlıyacağız.Büyük borcam dediğin ne kadar büyük resmini veya ebadını yazarmısın. Çünkü ben brovni tarifi çok denedim netten ama hoşuma gitmedi. Ufak bir eksiklik o kadar emeği ve masrafı boşa gönderiyor. Teşekkürler.
     
  14. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  15. meral77

    meral77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    canım eline sağlık çok güzel görünüyo bende denemek istiyorum ama anlamdığım bir yer var
    eğer yardımcı olursan sevinirim çikolatayı eritiptemi hamura katıyoruz yoksa olduğu gibi mi atılıyo
    en kısa zamanda yapmak istiyorum da şimdiden teşekkürler
     
  16. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  17. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    ellerine saglik super gorunuyor
     
  18. 4 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  19. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    sos malzemelerindeki kaşık çorba kaşığı.büyük borcam dediğim abartılı büyüklükte değil.

    bu linkte borcamımım büyüklüğü var canım.
    ve çikolatayı da parçalara ayır bıçakla meral at sosun içine o eriyor.
    aman dikkat sakın hamura atmayın sanırım yanlış yazmışım.
    düzelticem en kısa zamanda çikolata eritilip sosa katılıyor.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 6 Mayıs 2009