Brownié (brovni)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 1 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

?

Hangi tür kek tercih edersiniz?

  1. brovni tipi

    Oylanma: 12
    60,0%
  2. ıslak kek

    Oylanma: 7
    35,0%
  3. normal bildiğimiz kek

    Oylanma: 1
    5,0%
    1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Fransız mutfağından enfes lezzet. Çikolata ihtiyacınıza da son verecek olan bu mükemmel tarifi yaparken de çok eğleneceksiniz.

    Fırınınızı 220 derece ısıtın.
    Margarini eritin ve soğumaya bırakın

    4 yumurta
    2 su bardağı şeker
    1 küçük margarin
    1 kabartma tozu
    4 yemek kaşığı kakao
    1 su bardağı süt
    2 bardak un
    Biraz şam fıstığı

    Yumurta ve şeker mikserler köpük oluncaya kadar karıştırılır.
    İçine eritilerek soğutulmuş margarin, süt, kabartma tozu ve kakao eklenir.
    Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır.
    Kalan bölüme un eklenerek hamur sulandırılmayacak şekilde karıştırılır, yağlanan kek tepsisine boşaltılarak önceden 220 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.
    Fırından çıkarılan kekin üzerine hamurdan ayrılan karışım sürülerek iyice yedirilir ve şam fıstığı ile süslenerek servis yapılır.
    ..........Afiyet Olsun.............
     
  2. 1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. minel axsxk

    minel axsxk HİSLERİMİN TALEBESİYİM Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.232
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    resim yok mu tatlım?????
     
  4. 1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    resim koyamadım canım ya. fotoğraf makinemde sorun var.:gitme:
     
  6. 18 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG] resim çok net olmadı. herkes bayılmıştı ama tarife
     
  8. 18 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  9. merve90

    merve90 aşkımsınn senn:)) Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2009
    Mesajlar:
    3.887
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    off bayılırımm browniye
     
  10. 18 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  11. eylul166

    eylul166 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2008
    Mesajlar:
    10.715
    Beğenildi:
    833
    Ödül Puanları:
    238
    bu bildiğimiz ıslak kek tarifi ,bende böyle yapıyorum..
     
  12. 19 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  13. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    ıslak kek aslında zaten browninin kalıba dökülmemiş halidir binevi
     
  14. 14 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  15. zap_zup

    zap_zup Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    3.108
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Hem margarin hemde sıvıyağ kullansak nasıl olur acaba? bilmiyorumkismile
     
  16. 14 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  17. niltt

    niltt N & G... 24.05.09 Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesajlar:
    6.929
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    bi de ben üzerine dökmek için ayırdığımız karışımı genelde yumurtayla karıştırmadan alıyorum..
    yumurtalı karışım nasıl olur acaba?
     
  18. 14 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  19. zap_zup

    zap_zup Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    3.108
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Ben kokar diye korkuyordum ama zaten kek onu çekince anlaşılmıyor hiç.Ya acaba bir su bardağı sıvı yağ ne kadar margarin eder?Yarı yarıya yapmak istiyorum