Brownie (resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve ilayda26 tarafından 10 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  1. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Firini 140 dereceye ayarlayin. 23 cm uzunlugundaki kare bir kek kalibini yaglayin.
    Cikolata ve yagi bir kaba alin, kisik ateste birlikte eritip sogumaya birakin. Bir yandan yumurtalari iyice cirpin, sekeri ekleyip karisim katilasincaya ve seker eriyinceye kadar cirpmaya devam edin.
    Yumurtali karisima erittiginiz cikolatayi ekleyip tekrar karistirin. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karisim homojen olana kadar cirpin.
    Hamuru kaliba dokup firina verin ve yaklasik 30 - 35 dk kadar (kekin ortasina batirdiginiz kurdan temiz cikmali; orta kismi birazcik nemli olabilir) pisirin.
    Brownie'yi kaliptan cikartmadan sogutun, daha sonra 16 esit kareye bolup dilerseniz yaninda dondurma veya bir bardak soguk sutle ile servis yapin. Afiyet seker olsun :)
     
  2. 10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  3. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]

    Kendi resmimi yûkleyemedim nedense, teknik hatta var galiba, bu resmi netten buldum, idare edin artika.s:icecream:
     
  4. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  5. cayvekahve

    cayvekahve Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2008
    Mesajlar:
    957
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    cok prtk ve cok gslmş cnm saolyerimseniben
     
  6. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  7. acxix_hatxixralar

    acxix_hatxixralar 19.09.2014 Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    667
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ımmm ellerinee sağlıkk..Olsada yeseeeekkkk tatlicadiarzu canım istedii yaa
     
  8. 8 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  9. medura

    medura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    66
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Sıvıyağla yapılan bir tarifim var, yumuşacık bir kıvamda oluyor:

    3 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı süt
    0,5 su bardağı sıvı yağ
    0,5 su bardağı kakao
    1,5 su bardağı un
    1 pk. kabartma tozu
    1 pk. vanilya
    Klasik yöntemle çırpılır, diğer ekleri nasıl pişiriyorsanız öyle pişirilir, ben yine de nazıl yaptığımı yazayım:

    28 cm'lik dilimli kek kalıbında ilk 20 dakika üstü folyo ile kapalı, 15 dakika üstü açık olarak 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişiriyorum. Büyük boy kare borcama da uyar.
     
  10. 9 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  11. mert

    mert Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.608
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    ilk 20 dk da pasta kabarıp yapışmıyor mu folyoya.hem bu sürede fırının kapağını açmak ters etki yapmıyor mu?
    tarifin güzel .yalnız bu folyo işi ne cesaret edemem herhalde
     
  12. 9 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  13. medura

    medura Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    66
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Mert'çim genelde kekin üstü çok pişer, hatta yanabilir, içi hâlâ pişmemiş olabiliyor, benim fırınımda bu şekilde daha kolay geliyor, Arçelik'in mini fırın. Hele İndesit'in turbo fırınıysa üstü kesin yanar, o yüzden onda hiç kek yapmamaya çalışıyorum. Zaten herkes kendi fırınına alışmıştır, problem olmuyorsa her zaman pişirdiğiniz gibi pişirebilirisiniz bence, yani bu sadece bu kek için uyguladığım bir şey değil.
    Ama yapışmıyor, yani kalıp büyük olduğu için oraya kadar yükselmiyor, başka tariflerde biraz değebiliyor ama açınca toparlıyor kendini yine. Hemen açıp hızla folyoyu çekip kapağı kapatıyorum, hiç sönmedi.