Brownie

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve hfzhfz tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : hfzhfz
  1. hfzhfz

    hfzhfz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    206
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    denemenizi şiddetle tavsiye ederim.


    NOT:bir gün önceden yapılırsa daha lezzetli oluyor.

    margarini eritip soğutun.

    4 yumurta
    2 su bardağı şeker
    1 paket margarin
    1su bardağı süt
    4 yemek kaşığı kakao
    1 kabartma tozu
    2 su bardağı un

    yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın.
    sonra içine eritip soğuttuğunuz margarini, sütü, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
    bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
    kalan karışıma unuda ekleyip çırpın, yağlanmış tepsiye dökün.
    önceden 220 derecede ısıtılmış fırında pişirin(içi biraz ıslak kalabilir).
    fırından çıkarılan kekin üzerini bıçakla delin.
    ayırdığınız karışımla kekin üzerini ıslatın.
    soğukken servis yapın.
     
  2. 21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : hfzhfz
  3. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    hııımm ben margarin koymuyorum
    sıvı yağ ile daha hafif ve güzel oluyor
    margarin sertleştirdiği için
    o yumuşaklık kalmıyor
     
  4. 21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : hfzhfz
  5. hfzhfz

    hfzhfz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    206
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bilemiyorum. ben sürekli margarinle yapıyorum çokta güzel oluyo ama sıvı yağlada denerim.