Brüksel Lahanalı Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Ön hazırlık olarak, pilavlık pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat kadar bekletin



    200 gr. Brüksel lahanası
    2 su bardağı pilavlık kalite pirinç
    3 ya da 4 bardak et suyu
    40 gr. tereyağı
    Limonlu sıcak su (pirinci ıslatmak için)
    Tuz

    Pirinci yıkayıp süzün.
    Beri yanda, Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın. Hepsini ortadan ikiye bölün.
    Derince bir tencerede margarini eritin. Lahanaları şöööyle bir çevirin. Tuzunu ayarlayın. Sonra da, pirinci ile et suyunu ilâve edin. Et suyu kaynayınca, ocağı kısık ateşe alın. Pilav pişince, en az yirmi dakika demlendirin.