Brüksel Lahanası Yemeği

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve matahari_ tarafından 2 Kasım 2010 başlatılmıştır.

    2 Kasım 2010
    Konu Sahibi : matahari_
  1. matahari_

    matahari_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2010
    Mesajlar:
    1.438
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Bu yemeği babam yapar. O da pazarda Rum bir satıcı kadından öğrenmiş. Oldukça sağlıklı ve lezzetli bir yemek. Neyse tarife geçelim...

    Lahanaları iyice yıkayıp bütün olarak haşlayın.

    2 paket Brüksel lahanası
    1 küçük soğan
    1 kaşık salça
    1 diş sarımsak
    1 tavuk bulyon
    1 küçük patates
    2 havuç
    1-2 çarliston biber (acılı olsun isterseniz)
    Sıvıyağ

    Başka bir tencerede salçada ve sıvı yağda rendelenmiş soğan ve sarımsağı çevirin. Soğanlar pembeleşince yarım litre sıcak su ekleyin. Sırasıyla tavuk bulyon, doğranmış havuç ve patatesleri ve haşlanıp süzülmüş lahanaları tencereye atın. Havuçlar yumuşayınca ocağı kapatın.